22 Ekim 2009 Perşembe

Faydaları

Yetişme süresindeki azalma ile üründeki artış:

Biokütle – Canlı ve kuru ağırlıktaki artış

Mahsül – Daha fazla kök sebzesi ve daha fazla meyve

Filiz gelişimi – Yaprak ve yüzey alanındaki artış

Süs bitkileri ve çiçeklerde 4-6 hafta erken çiçek açma

Ürün kalitesinde artış:

Daha iyi kök gelişimi

Dayanıklı filiz gelişimi

Ürün kalitesinde artış

Görünüm ve tatta gelişim

Bitkisel aromanın artışı

Daha az gübre (% 35 - % 50) kullanılarak besin değerinde artış

Dayanıklılık artışı

Kuraklığa olan dayanıklılığın artması (Düşük ölüm oranı)

Drenaj kıtlığına olan dayanıklılığın artması (Büyüme kayıplarının telafi edilmesi mümkündür)

Tuza karşı dayanıklılığın artması (Mantar = sızma engelleme)

Ağır metallere karşı dayanıklılığın artması (Problemli alanlarda ıslah çalışması mümkündür)

Nakletmeye olan dayanıklılığın artması (Daha hızlı adaptasyon ve daha düşük ölüm oranı)


Daha koyu yeşillik

Doğal Bitki Koruma

Hastalıklara olan dayanıklılığın artması (Köklerdeki enfeksiyonun azalması)

Hastalıklara karşı dayanıklılığın artması (Yapraklardaki enfeksiyonun azalması)

“Kiraz yorgunluğuna” karşı çok etkilidir.

Domates’te sık rastlanılan Fusarium oxysporum ve Pseudomanas syringae’ye karşı direnci artmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder