Yetişme süresindeki azalma ile üründeki artış:
Biokütle – Canlı ve kuru ağırlıktaki artış
Mahsül – Daha fazla kök sebzesi ve daha fazla meyve
Filiz gelişimi – Yaprak ve yüzey alanındaki artış
Süs bitkileri ve çiçeklerde 4-6 hafta erken çiçek açma
Ürün kalitesinde artış:
Daha iyi kök gelişimi
Dayanıklı filiz gelişimi
Ürün kalitesinde artış
Görünüm ve tatta gelişim
Bitkisel aromanın artışı
Daha az gübre (% 35 - % 50) kullanılarak besin değerinde artış
Dayanıklılık artışı
Kuraklığa olan dayanıklılığın artması (Düşük ölüm oranı)
Drenaj kıtlığına olan dayanıklılığın artması (Büyüme kayıplarının telafi edilmesi mümkündür)
Tuza karşı dayanıklılığın artması (Mantar = sızma engelleme)
Ağır metallere karşı dayanıklılığın artması (Problemli alanlarda ıslah çalışması mümkündür)
Nakletmeye olan dayanıklılığın artması (Daha hızlı adaptasyon ve daha düşük ölüm oranı)
Daha koyu yeşillik
Doğal Bitki Koruma
Hastalıklara olan dayanıklılığın artması (Köklerdeki enfeksiyonun azalması)
Hastalıklara karşı dayanıklılığın artması (Yapraklardaki enfeksiyonun azalması)
“Kiraz yorgunluğuna” karşı çok etkilidir.
Domates’te sık rastlanılan Fusarium oxysporum ve Pseudomanas syringae’ye karşı direnci artmaktadır.
22 Ekim 2009 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder